Tandblegning

Du kan vælge mellem
klinikblegning
eller hjemmeblegning

Jeg udfører ikke selv tandblegning, men vil gerne henvise til tandplejer Birgit Knudsen, der også er tilknyttet Tandlægehuset i Broby. Hun er efteruddannet i at gennemføre tandblegninger på en professionel måde, og kan derfor tilbyde dig en kontrolleret behandling, der både kan være klinikblegning og hjemmeblegning.

Klinikblegning

Vælger du en professionel klinikblegning, kan du forvente et tidsforbrug på ca. én time. Tandkødet dækkes med en slags gel, så blegemidlet ikke kommer på tandkødet, men kun på tænderne. Derefter påsmøres blegemidlet og det skal sidde uberørt ca. 15-30 minutter. Herefter fjernes blegemidlet og gelen ved forsigtig og effektiv skylning med almindeligt vand. Behandlingerne kan gentages efter behov og efter aftale med Birgit.


Hjemmeblegning

Vælger man hjemmeblegning, skal man komme 2 gange på klinikken. Første gang tages der aftryk og en farveprøve. Anden gang udleveres blegeskinnerne og blegemidlet, som er tilsat fluor. Man får en grundig instruktion i anvendelse af blegeskinner.

Billedet viser vores gipsmodeller med voks pålagt for at give plads til blegemidlet inde i skinnerne. På denne måde sikrer vi os at blegemidlet kun kommer på tænderne.

Behandlingstiden er længere, da det er en svagere koncentration af brintoverilte end ved klinikblegning. Vi anbefaler, at der bleges otte til ti dage i op til 2 timer dagligt. Når blegningen skal genopfriskes, kan man købe mere materiale på klinikken.

Virkningen holder to til tre år
Uanset hvilken blegemetode vi i fællesskab måtte vælge; skal vi /Birgit sørge for at du bliver grundigt informeret og får den rigtige instruktion. Der er ingen forskelle på de to metoder med hensyn til effektivitet. Du kan så vælge om det skal foregå hjemme, eller du foretrækker at vores tandplejer styrer hele forløbet.

Alle blegemetoder bygger på hydrogenperoxid (brintoverilte) som det aktive blegende stof. Der sker en iltning af proteinerne på tandens overflade, således at proteinerne deles i mindre proteiner, der er mindre misfarvende. Tanden kommer derfor til at fremstå lysere. Med tiden samles disse igen, hvilket bevirker at en blegning gennemsnitlig holder 2 – 3 år.

PRIS kr. 2.650,00 kr.

Ved hjemmeblegning skal der laves modeller og skinner på laboratoriet, og ved en klinikblegning optager du stolen i en time. Vi har derfor valgt, at de to former for blegning koster det samme.

Kan alle tænder gøres lysere?
Svaret er et både ja og nej.

I princippet kan alle tænder bleges, men tænder med gullige farver er bedst egnede, hvorimod tænder med grålige undertoner er vanskeligere at påvirke.
I forbindelse med blegninger generelt, uanset metode, kan der forekomme forbigående isninger i tænderne i de første dage efter en blegning. Disse symptomer er forbigående.

Vi anbefaler, at man ikke bleger oftere end en gang om året (et helt blegeforløb).

Blegninger på enkelttænder
Vi kan også blege mørke, grålige og blålige tænder efter traumer eller som følge af ukorrekt rodfyldningsteknik. Det vil oftest være nødvendigt at gentage proceduren 2-3 gange.

Prisen er 850,00 kr. /gang. Prisen dækker også de midlertidige fyldninger, vi skal lave ved hvert besøg.